Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 5265 vizualizari

 

Pentru că după multe peripeţii,Miezul de Lapte a ajuns şi la mine,la unul dintre colete ambalajul parcă fusese în război,am făcut un preparat simplu şi rapid,aşa că sper ca veţi fi indulgenţi în ceea ce priveşte aspectul şi fotografiile.Era seară şi eu eram foarte obosită după ultimele zile de muncă.Vă asigur însă că gustul este deosebit.
Eu nu sunt foarte mare prietenă cu brânzeturile,însă Miezul de Lapte chiar îşi merită reclama,moale,fina,atât de cremoasă şi uşurică se poate consuma la orice oră.Dar cel mai mult îmi place ca se pretează la fel de bine pentru un desert,o salata sau chiar o mâncare.
Moaaaaama cât am lăudat-o.Dar măcar aşa pot să mulţumesc celor de la Delaco pentru gestul frumos.Si Bucătăraşului bineînţeles.Să vină cineva cu covorul roşu.

 

INGREDIENTE

  • O foaie aluat foietaj
  • O cutie Miez de Lapte brânza calcica=225 gr
  • 100 gr spanac fiert si scurs(eu am avut congelat)
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura smantana
  • Sare,piper
  • Ulei
  • Un ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac:

Pregatim mai intai spanacul.Usturoiul zdrobit si taiat marunt il calim putin in ulei.Doar cat sa dea gust.Punem apoi spanacul scurs si taiat marunt.Adaugam smantana,apoi condimentam.Mai lasam putin sa prinda gust spanacul.

Luam de pe fos si lasam sa se racoreasca.

Foaia de foietaj o mai intindem putin cu sucitoarea.O asezam in tava pe hartia de copt(eu am omis asta si mi-a fost foarte greu s-o „transfer” in tava).

Facem crestaturi in forma de spic pe cele doua laturi opuse,lasand partea din mijloc netaiata pentru a pune umplutura.

Pe mijloc asezam un strat de spanac iar deasupra branza taiata felii grosute.Facem o impletitura din fasiile de aluat taiate.

Apoi ungem deasupra cu oul batut.Punem tava in cuptorul preincalzit.La inceput lasam fosul mai iute pentru ca aluatul sa creasca putin,apoi reducem si lasam pana se rumeneste frumos.

Se poate servi calda sau rece.Eu am preferat-o rece.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu branza si chimen